Pages

26 Haziran 2014 Perşembe

Bu Çocuk Okumaz!

Gökhan Töre meselesi öyle bir hal aldı ki artık, futbolculuğunu,  yeteneklerini konuşamaz hale geldik.  Bir futbolcu düşünün ki henüz 21 yaşında, gece kulübünde bir çatışmanın arasında kalıyor, kurşunlanıyor, aradan 1,5 ay geçmeden bu sefer de Milli Takım kampında arkadaşlarıyla arasındaki husumetle gündeme oturuyor..Husumet dediğimiz de 2 aşamalı. Olay bir mekanda cereyan ediyor, daha sonra kampta odasında Milli Takım arkadaşlarını dövmeye, tehdit etmeye, silahın kabzasıyla darp etmeye kadar gidiyor. 
Bir dakika!  Bu anlattıklarım Tarantino'nun yeni filminin senaryosu falan değil, Sopranos'un bir bölümünde olup biten olaylar değil… Bildiğiniz gerçek!
Düşünsenize bu ülkede yaşamıyorsunuz, İngiliz bir sporseversiniz. Bir futbolcu hakkında şu yukarıda yazılanlardan haberdar oluyorsunuz. Ne düşünürsünüz? 
Gökhan Töre ciddi boyutta psikolojik sorunları olan, karakteri oturmamış, genç yaşında kazandığı şöhreti, parayı sindirememiş bir çocuktur. Hoş bizim ülkede sindirebileni yok ya, o da ayrı konu. Fakat Gökhan'ın yaşadıkları, gençtir, cahillik etmiştir, affedelim erdem gösterelim durumunu aşmıştır. 
Kendisi hakkında öğrendiğim başka bir bilgiyi de sizinle paylaşayım, bu bilgiyi öğrendiğim arkadaşımdan özür dileyerek. Gökhan uzun bir süredir “bipolar bozukluk” tanısıyla psikolojik destek görmekte. Merak edenler araştırabilir bu hastalığı. 
Hadi bu kadar futbol dışı konuştuk, şimdi de Gökhan'ın futbolculuğunu konuşalım mı? Tabi bir önemi kaldıysa! Defansın dengesini bozarmış, atletmiş, süratliymiş, patlayıcı hıza sahipmiş, iyi istatistikler yapmış vs… Benim gözümde hiç bir anlamı yok bunların artık şu yaşananlardan sonra. Yoksa 7,5 değil 10 veririz bağrımıza basarız. Hangi kazmalara ne paralar verdik, Gökhan'a da feda olsun deriz. 
Hülasa diyeceğim odur ki, bu çocuk okumaz bayım, sanayiye verelim!

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Yandex.Metrica